In 2011 is brouwerij de Naeckte Brouwers opgericht door Michel Lagrand en Ab van der Veen met het idee het nieuwe bier van vroeger te brouwen. Wat ooit begon als een hobby en een passie, namelijk thuis bier brouwen, groeide in 2013 uit tot een serieuze bezigheid met de opening van het eerste brouwhuis in Amstelveen.

Nederland, een land met een rijke biergeschiedenis, was uitgegroeid tot een pilswoestijn en het ambacht van het vak was verloren gegaan. Michel en Ab hadden zich voorgenomen dit ambacht te herstellen en met liefde voor oude, klassieke bierstijlen de kunst van het brouwen nieuw leven in te blazen en mensen kwaliteitsbieren voor te zetten. Het was het begin van een prachtig bieravontuur. 

Mobirise

In 2018 werd een belangrijke nieuwe stap gezet met de opening van een tweede, en veel grotere brouwerij, in de voormalig Annakerk in Amstelveen. En omdat bier naast genieten ook gezelligheid behelst werd datzelfde jaar een proeflokaal en cultureel centrum geopend met de naam ANNA, eveneens in de kerk.

Inmiddels heeft Naeckte Brouwers zich ontwikkeld tot een brouwerij die traditionele en mooi gebalanceerde bieren maakt voor ware Bourgondiërs en zijn de bieren uitermate geschikt voor bier/spijs combinaties of om mee te koken. De bieren worden omschreven als ‘het nieuwe bier van vroeger’. Klassiek met een eigentijdse twist, subtiel, authentiek, gastronomisch en puur. Bier gebrouwen met bezieling voor echte genieters.

Mobirise

De gebrouwen bieren werden goed ontvangen en beloond met vele prijzen, gewonnen tijdens de Dutch Beer Challenge, de grootste en meest professionele bierkeuring van Nederland. De Naeckte Brouwers scoorden goed in de klassieke stijlen zoals de Belgisch Blond, Dubbel en Quadrupel, maar wilden mensen ook graag smaakbommen kunnen bieden met een meer moderne insteek.

Vanwege die wens namen zij in 2019 aandeel in Pontus Brewing, een jong, speels en hip biermerk dat in 2013 als gypsy brewery was opgericht. Pontus brouwt uitdagende, meer hedendaagse of onbekende bieren. Iedere slok bier moet een feestje zijn waarbij het leven gevierd wordt. Die levenslustige insteek is een perfecte aanvulling op de bourgondische visie van Naeckte Brouwers.

Mobirise

Vandaag de dag staat er een prachtig bedrijf, met een groot brouw- en horecateam dat een brede selectie aan bieren maakt en serveert.

Naast het eigen proeflokaal worden de bieren ook verkocht in talloze winkels, slijterijen, cafe's, restaurants, hotels, theaters en sportkantines. De grootste kans om onze bieren tegen te komen is rondom onze thuisbasis in Amstelveen, maar door de erkenning van bierwedstrijden kom je Naeckte en Pontus bieren ook buiten Amstelveen steeds vaker tegen.

Wil je nog meer over ons weten? Kijk dan eens op deze pagina om over de historie van de brouwerij te lezen en hoe Ab en Michel zijn begonnen.

Mobirise

BROUWERIJ TEAM

Ab

BROUWER

Mede-oprichter van Naeckte Brouwers en creatieve chaotische duizendpoot die overal zijn twist aan geeft en naast brouwen ook bezeten is van distilleren

Michel

REGELNEEF

Mede-oprichter van Naeckte Brouwers die organisatorisch alles in het gareel probeert te houden en verantwoor-delijk is voor verkoop en marketing

Simon

BROUWER

De meest jolige in ons team, maar vreemd genoeg ook de meest verstandige en een uitmuntende brouwer en distilleerder

Ralf

KELDERMEESTER

De sterkste uit ons team en verantwoordelijk voor bottelen, logistiek, de beste grappen en muziekkeuze

Irene

BIOLOGE

Onze gistfluisteraar en brouwvrouw die orde schept in onze mannenwereld en tevens ons eigen laboratorium aan het opzetten is

Tim

SOCIAL MEDIA & DESIGNS

De grootste beergeek uit ons team is verantwoordelijk voor social media, designs, webshop en de organisatie van festivals

Jesse

VERKOOP

Door zijn vlotte babbel en grote affiniteit met bier is Jesse de uitgelezen persoon voor de verkoop van onze bieren en gedistilleerd

Hayo

AMBASSADEUR

Organiseert de rondleidingen en proeverijen in onze brouwerij en proeflokaal en praat de oren van je hoofd over bier en andere zaken

Team

Adres

Amsterdamseweg 22                     
1182 HD  Amstelveen

Brouwerij

Telefoon: 020 789 5689    
info@naecktebrouwers.nl 

Proeflokaal ANNA

Telefoon: 020 889 0731
contact@anna-amstelveen.nl
Reserveren: anna-amstelveen.nl

This web page was created with Mobirise