Historie

Naeckte Brouwers is opgericht door Michel Lagrand en Jan Albert (Ab) van der Veen, die nog steeds de eigenaar zijn. Zij brouwden al vele jaren samen bier als hobby en zijn in december 2011 begonnen met de verkoop van bier als Naeckte Brouwers.

In 1988 hoorde Ab dat zijn oma vroeger zelf bier maakte voor de arbeiders die op het land van haar man werkten. Hierdoor geïnspireerd heeft hij in zijn ouderlijk huis met een pan op het fornuis de eerste stappen gezet om zelf bier te brouwen. In 2001 heeft Michel zich bij hem aangesloten en is er een start gemaakt om samen bier te brouwen. 

Mobirise

De bieren werden steeds beter en de kring van liefhebbers steeds groter. In 2011 is er daarom contact gelegd met microbrouwerijen om de recepten in het groot te brouwen. Ze vonden het echter wel belangrijk om zelf te mogen brouwen en zo te leren hoe het er in een ‘grote’ microbrouwerij aan toe gaat. Naast de enorme kennis die ze hebben opgedaan door zelf deze installaties te mogen bedienen, hadden ze zo ook zelf de controle over het eindresultaat en bleef het hun eigen bier.

In de periode van 2011 t/m 2013 hebben Ab en Michel gebrouwen bij Brouwerij Boelens in Belsele-Belgie, Brouwerij de 3 Horne in Kaatsheuvel en Brouwerij de 7 Deugden in Amsterdam.

Mobirise

In juni 2013, tijdens de nasleep van de kredietcrisis, verloren Ab en Michel binnen 2 weken na elkaar beiden hun baan. De keuze om niet langer in loondienst te werken, maar van hun hobby hun beroep te maken was snel gemaakt.

De droom om een eigen brouwerij te hebben speelde al een tijdje door hun gedachten en na een zelf opgezette crowdfunding campagne onder vrienden, familie, buren, oud-collega’s en nieuwe bekenden hadden ze binnen 2 maanden voldoende financiën om met beperkte middelen een eigen brouwerij te beginnen.

In november van hetzelfde jaar was de brouwerij op industrieterrein Bovenkerk in Amstelveen een feit en werd het eerste bier op Amstelveense bodem gebrouwen. De jaren daarna is er flink geïnvesteerd in verbeteringen aan de brouwinstallatie, extra lagertanks en een afvul- en etiketteerlijn.

Mobirise

Door de gestage groei, veranderingen op de biermarkt en de impact op het milieu van transport werd het voor Ab en Michel steeds duidelijker dat het voor Naeckte Brouwers belangrijk was om zoveel mogelijk lokaal te verkopen. Om in de eigen regio meer bekendheid te krijgen was in hun ogen een proeflokaal noodzakelijk.

Tijdens de zoektocht in Amstelveen naar een geschikte locatie kwamen ze erachter dat er een herbestemming werd gezocht voor de Annakerk die al enkele jaren leeg stond. Door een plan uit te werken waarin een brouwerij met proeflokaal werd gecombineerd met een cultureel- en maatschappelijkcentrum wisten ze de gemeente Amstelveen te overtuigen om hun dit unieke gebouw te gunnen.

Eind 2017 is het proeflokaal ANNA geopend en in oktober 2018 stond ook de brouwerij op zijn plaats en heeft de Burgemeester van Amstelveen de officiële opening verricht.

Mobirise
Adres

Amsterdamseweg 22                     
1182 HD  Amstelveen

Brouwerij

Telefoon: 020 789 5689    
info@naecktebrouwers.nl 

Proeflokaal ANNA

Telefoon: 020 889 0731
contact@anna-amstelveen.nl
Reserveren: anna-amstelveen.nl

This web page was started with Mobirise