Home Brouwerij Historie Bieren Proeflokaal Verkoop Contact

WEBSHOP

In 1988 hoorde Ab dat zijn oma vroeger zelf bier maakte voor de arbeiders die op het land van haar man werkten. Hierdoor geïnspireerd heeft hij in zijn ouderlijk huis met een pan op het fornuis de eerste stappen gezet om zelf bier te brouwen. In 2001 heeft Michel zich bij hem aangesloten en is er een start gemaakt om samen bier te brouwen met een zelf in elkaar geknutselde brouwinstallatie en 30 liter brouwketel met electrische verwarming.


De bieren werden steeds beter en de kring van liefhebbers steeds groter. In 2009 is daarom een nieuwe brouwinstallatie gebouwd met capaciteit tot 90 liter. In de nieuwe installatie hadden we het brouwproces nog beter onder controle, waardoor de groep liefhebbers van onze bieren nog groter werd. Dit heeft ons doen besluiten om in 2011 contact te zoeken met micro brouwerijen om onze recepten in het groot te brouwen.


We vonden het echter wel belangrijk om zelf te mogen brouwen en zo te leren hoe het er in een ‘grote’ microbrouwerij aan toe gaat. Naast de enorme kennis die we hebben opgedaan door zelf deze installaties te mogen bedienen, hadden wij zo ook zelf de controle over het eindresultaat en bleef het ons eigen bier. In de periode van 2011 t/m 2013 hebben wij gebrouwen bij de onderstaande brouwerijen.


Sinds november 2013 hebben wij een eigen brouwerij in Amstelveen. Momenteel zijn we bezig met het opzetten van een 2e brouwerij in de voormalige Annakerk in Amstelveen. Ons proeflokaal is daar inmiddels al open. De brouwerij volgt in oktober 2018.


Brouwerij Boelens


Door gebruik te mogen maken van de installatie van Kris Boelens kwam voor ons in december 2011 de droom van hobbybrouwer uit.


Boelens heeft in Belsele twee brouwzalen. De oude (1983) 500 liter installatie in de kleine brouwzaal en een nieuwe (februari 2011) installatie van 2.000 liter in de grote brouwzaal.


Wij hebben de vrijheid gekregen om zelf de installatie in de kleine brouwzaal te bedienen. Bij Boelens wordt nog steeds op traditionele Belgische wijze gebrouwen en was hierdoor een zeer goede leerschool voor ons. Onze huidige brouwinstallatie met directe vlamverhitting en hoog geplaatste filterkuip is deels geïnspireerd op zijn brouwinstallatie.


In 2011 en 2012 hebben wij onze bieren NAECKTE NON en NIMF bij Boelens gebrouwen.

 

  © Copyright  2012-2019  de naeckte brouwers  Amstelveen  Netherlands

Brouwerij De 3 Horne


Sjef Groothuis brouwt al vele jaren in Kaatsheuvel. Hij heeft in al die jaren zeer veel kennis opgedaan, welke hij graag deelt met andere brouwers. Daarnaast heeft hij vele inventieve oplossingen bedacht om het brouw-, lager- en bottelproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen zonder dure apparatuur aan te moeten schaffen. Dat heeft ons zeer veel inspiratie gegeven voor onze eigen brouwinstallatie.


Sjef nodigt regelmatig ‘dakloze’ brouwers uit om bij hem te komen brouwen en wij hebben die gelegenheid met enthousiasme aangenomen. Wij hebben in 2013 bij De 3 Horne onze bieren NAECKTE NON en NIMF in batches van ca. 750 liter gebrouwen.

Brouwerij De 7 Deugden


Garmt Haakma is in 2010 zijn brouwerij in Amsterdam gestart met als missie het brouwen van ambachtelijk bier en het begeleiden van medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt.


Garmt maakt van het leven een lieve deugd en gebruikt kruiden en specerijen om zijn bieren een extra byte te geven. Daarnaast experimenteert hij graag met nieuwe recepten en presteert hij het om in alle ‘7 seizoenen’ een gelegenheidsbier te hebben.


Bij De 7 Deugden hebben wij in 2013 op hun allereerste installatie aan de Osdorperweg onze bieren LEPRECHAUN, HOCUS HOPPUS en ZONNEGLOED gebrouwen in batches van ca. 500 liter.

History

Historie van de naeckte brouwers


De Naeckte Brouwers is opgericht door Michel Lagrand en Jan Albert (Ab) van der Veen. Zij brouwen al vele jaren samen bier als hobby en zijn in 2010 begonnen met de verkoop van bier als Naeckte Brouwers.


Dat een hobby soms behoorlijk uit de hand kan lopen blijkt wel als ze in 2013 hun eigen brouwerij openen op industrieterrein Bovenkerk in Amstelveen. In 2018 is er een 2e brouwerij bijgekomen in de voormalige Annakerk in Amstelveen alwaar ook het proeflokaal is gevestigd.


Naast vrienden met gedeelde interesses zijn Ab en Michel ook ware Bourgondiërs en staat genieten op de eerste plaats. Samen houden ze elkaar scherp en in balans voor het brouwen van ambachtelijke bieren van hoge kwaliteit.


Op deze pagina staat te lezen hoe de hobby is begonnen en uitgegroeid tot de huidige brouwerij in Amstelveen. We zijn momenteel druk met het ontwerpen en bouwen van een nieuwe website. Daarop zullen we foto’s van onze brouwerij in de Annakerk plaatsen.