Home Brouwerij Historie Bieren Proeflokaal Verkoop Contact

WEBSHOP

NAECKTE NON         7,5% Alc.        dubbel

NAECKTE NON is een donker bier geïnspireerd op de klassieke Belgische abdijbieren. Het is gebrouwen in de traditionele stijl van dubbel abdijbieren met enkel gebruik van water, gerstemout, hopbloemen, suiker en gist. NAECKTE NON heeft een granige neus, is zacht van smaak met caramel tonen en een lichte bitterzoete afdronk.


Bij degustatie van NAECKTE NON wordt je verleid tot eerlijkheid en openbaring van ziel en zaligheid.Tijdens Dutch Beer Challenge 2018 en 2019 hebben we een zilveren medaille gewonnen met Naeckte Non.

Onze bieren:

 

Alle bieren van de naeckte brouwers worden ambachtelijk gebrouwen en zijn uitgebalanceerd met gebruik van puur natuurlijke ingrediënten; bescheiden en toch geraffineerd. We gebruiken geen toevoegingen en brouwen onze bieren met enkel water, gerstemout, tarwemout, roggemout, havermout, hop(bloemen), (kandij)suiker en gist. Al onze bieren zijn ongefilterd, ongepasturiseerd en krijgen een nagisting in de fles. Bewaar onze flessen rechtop staand en drink bij een temperatuur van ca. 10 graden.


Beers

NIMF         8,5% Alc.        tripel

Een traditioneel gebrouwen tripel met een goudgele kleur en een fris kruidige afdronk. Door gebruik te maken van hopbloemen met uitgesproken citrustonen krijgt deze tripel een eigentijds karakter. Dit bier wordt puur natuur gebrouwen met water, gerstemout, hopbloemen, suiker en gist.


NIMF is als een tedere, liefelijke jonkvrouw. Ze lokt stil gepeins en zoete dromerij uit, maar zet ook aan tot het uitvoeren van bevallige rijdansen en zingen van vrolijke lustige liederen. Duik onder in haar parelende schuim en laat je meevoeren in haar rusteloze roes langs ruisende bronnen en beken, door gitzwarte bossen, geurige bloemenvelden en massieve gebergten; ver weg van je gedruis makende dagelijkse bezigheden.

 

 
ELEGAST        10%  Alc.        quadrupel

In Belgische stijl gebrouwen koperkleurig zwaar abdijbier met vol granige neus en bitterzoete graan- en caramelsmaak, gecombineerd met een aangename alcoholwarmte.


Er valt niet te spotten met onze dappere ELEGAST. Op zijn zwarte paard is deze ridder een ware volksheld die het niet zo op heeft met de rijke klasse. Zijn stoere karakter vertoont echter ook zachtmoedige trekjes en juist dat maakt ELEGAST zo charmant. Een quadruppel waar niet mee te spotten valt, maar ook een goede vriend.
LEPRECHAUN        8% Alc.        imperial stout

Zwart bier met volle granigheid, chocola, koffie, caramel, aangename zachte bitterheid van zwarte mouten en hop met in de verte lichte kers-, rozijnen en citrustonen gecombineerd met vlagen van een rokerig houtvuur.


LEPRECHAUN is als een plaaggeest die je steeds in vervoering brengt. Laat je niet in de luren leggen door zijn verschijning met rode baard en groene hoed met klaverblad, want voor je het weet zijn alle potten en pannen over de kook.

 
ZWERVELING         6,8% Alc.        Imperial lager


ZWERVELING is een blond bier met Hollands water, Belgische mouten, zachte bitter van Duitse hop en fruitigheid van Amerikaanse aroma hop.


De wereld is te mooi om op één plaats te verblijven en er zijn teveel interessante mensen te ontmoeten die het leven verrijken. Ervaar deze reis in Zwerveling die verschillende windstreken in zich herenigd.

FEEKS          6% Alc.       Blond  

Blond bier van hoge gisting met tonen van kruiden, bloemen en een zacht fruitige afdronk.


FEEKS raast als een wervelwind om je heen. Haar buien zijn soms niet te temmen, maar dalen uiteindelijk zachtjes neer. Geniet van haar opvliegerige karakter en vergaap je aan de schoonheid van haar blonde lokken.


Tijdens Dutch Beer Challenge 2019 hebben we een gouden medaille gewonnen met Feeks en in 2018 een bronzen medaille.

ZONNEGLOED        6,5% Alc.        saison

Dorstlessende saison voor zonnige dagen met hout- en fruittonen en een verkoelend fruitzuurtje. Puur en ‘naeckt’ gebrouwen met enkel graan, hop, suiker en gist.


In de hete zomer van 1947 genoten twee bollenkwekers tussen de tulpenbedden van een verkoelend bier dat thuis in de keuken gebrouwen werd. Dit bier van ‘oma Hommes’ was de inspiratiebron voor de naeckte brouwers om ook te gaan brouwen. Zonnegloed is een traditionele saison gemaakt voor ‘echte’ arbeiders.

 
NOORDERLICHT        7,5%  Alc.        dubbelsaison

De winterse tegenhanger van ZONNEGLOED en dus alleen in de wintermaanden beperkt verkrijgbaar. Subtiele zachte smaak met tonen van hout en rijp rood fruit.


NOORDERLICHT verschijnt als een bovennatuurlijke kracht die geesten laat dansen, opdwarrelende sneeuwvlokken laat gloeien en je verwarmt door de vurige adem van vechtende draken. Het geeft verlichting in de periode dat de nacht het lijkt over te nemen van de dag en je de roodgloeiende warmte graag koestert.ELSER        5,5%  Alc.        wit-/kuitbier

Oud Hollands witbier met een grasachtige bouquet, aangevuld met frisse citrustonen en een smaak die we al lange tijd kwijt waren. Tijdens de Dutch Beer Challenge 2016 en 2017 is dit bier in de prijzen gevallen (goud en brons).


‘ELSER’ betekend elsrijk land, zoals je in de regio Amstelveen en Aalsmeer van oorsprong veel kon vinden. In dit traditionele iets troebele en bleke kuitbier wordt veel haver gebruikt en proef je de authenthiek Hollandse sfeer van de 15e eeuw.
AMAZONE         3,8% Alc.        session

Licht ziltig bier door toevoeging van zeezout en zeewier, aangevuld met verfrissende citrustonen uit de hop en goed doordrinkbaar door het lage alcoholpercentage van slechts 3.8%.

Lichtzinnig kunnen we onze Amazone niet noemen. Door manhaftigheid gedreven weet ze ons in haar galop genadeloos te raken waar wij het meest kwetsbaar zijn, zodat wij enkel haar stroming kunnen volgen tot aan de ziltige einder.
NAECKTE BOCK       7,5%  Alc.       Herfst-/winterbok

Donkerbruin bier met uitgesproken caramel tonen, in de verte  een kruidige toets en een bitterzoete afdronk.


Als de nachten lengen en dikke grijze wolken, striemende regen en straffe wind de overhand nemen, dan biedt de Naeckte Bock enige troost. Omhels deze bokkige vriend en laat zijn gemoedelijke karakter je lichaam en geest verwarmen.

 
ZONNEBOCK       6,8%  Alc.       Lente-/zomerbok

Na vele koude maanden op stal te hebben gestaan is het weer tijd om naar buiten te huppelen en lekker door het gras te rollen, genietend van de eerste zonnestralen.

 

Ruik en proef de zon in dit frisse doordrinkbare bier.

 
1399      5,5%  Alc.       haverblond

Op 25 mei in het jaar 1399 ontvangt Koen van Oosterwijk per Akte van Verlening de status van Ambachtsheer. Door toedoen van de akte mag hij in het gebied ‘Amstelreveen’ belasting heffen en recht spreken, middels het benoemen van schouten en schepenen. Deze akte legt de eerste bestuurlijke inrichting vast van dit gebied en is daarmee de oorsprong van Amstelveen. Ambachtsheerlijkheid zit nog altijd in het DNA van Amstelveen en bijvoorbeeld te proeven in ons bier ELSER die we voor deze gelegenheid hebben omgedoopt in ‘1399 Haverblond’. Een Oud Hollands witbier met een grasachtig bouquet, aangevuld met frisse citrustonen en een smaak die we al lange tijd kwijt waren.


Dit bier is vanaf 2017 ieder jaar tijdens de verjaardag (25 mei) van Amstelveen verkrijgbaar.


(TIJDELIJK) UIT ONS ASSORTIMENT:NAECKTE NON GRAND CRU      9%  Alc.       barley wine

Grand Cru is een zwaardere versie van ons bier Naeckte Non en wordt slechts eenmaal per jaar gebrouwen. Het is een zacht verwarmend winterbier met tonen van caramel, chocola en zwarte mout. Dit bier is uitermate geschikt om lang te bewaren en op fles te laten rijpen.


Dit bier is alleen verkrijgbaar in de wintermaanden.

SHIPA        6,8%  Alc.        (single hop) IPA

Voor onze SHIPA (Single Hop India Pale Ale) serie kiezen we voor iedere batch een andere hopsoort welke tijdens het brouwproces op verschillende momenten wordt toegevoegd. Doordat hierbij slechts 1 hopsoort wordt gebruikt is het specifieke karakter van deze hop goed te ruiken en proeven. We hebben inmiddels de hopsoorten Chinook, El Dorado en Sorachi Ace al een keer gebruikt.


Voor de huidige versie gebruiken we de super fruitige Amerikaanse hopsoort Mosiac. Deze hop geeft duidelijk tonen van mandarijn, meloen, citrus en passievrucht.SHERRY STOUT      8%  Alc.       stout

SHERRY STOUT is een zwart bier met tonen van chocola, caramel en bitterheid van zwart gebrand graan. Door verrijking met sherry ontstaat een spannend accent die overeenkomt met bieren die een houtlagering hebben gehad, maar die je het best zelf kunt ervaren.


Dit bier hebben we in 2016 en 2017 in de wintermaanden in ons assortiment gehad.

HOP  X  (ook bekend als Hocus Hoppus)       6,8% Alc.        Hoppenbier        APA

Amstelveense Pale Ale. Fris goudblond bier met een volle smaak en aangenaam hop aroma zonder echt bitter te zijn. Door het gebruik van meerdere hopsoorten welke op verschillende momenten tijdens het brouwproces worden toegevoegd, onstaat een heerlijk bloemige hopgeur en dito smaak. Door het gebruik van hopbloemen is onze APA niet zo bitter dan de Amerikaanse IPA’s.


Hoppix tovert met zijn favoriete natuurkruid hop en zorgt voor een rustige maag en ontspannen gemoed. Door de frisse bloemige smaak is het een goede doordrinker, maar onderschat nooit de toverkracht van een oude druïde.Heb je een bier van ons gedronken?

We zijn zeer benieuwd naar je bevindingen.

Je kunt deze per e-mail aan ons sturen via info@naecktebrouwers.nl


 

  © Copyright  2012-2019  de naeckte brouwers  Amstelveen  Netherlands